Nervsystemet - Upper Cervical

Nervsystemet - Upper cervical


Upper cervical behandling är en kiropraktisk metod som fokuserar på relationen mellan ditt huvud och de två översta nackkotorna, atlas och axis. Att korrigera snedställningar(subluxationer) mellan dessa är syftet med behandlingen.

 

I Sverige är Upper Cervical behandling en relativt ny metod men har sedan 1930 talet utvecklats i USA. Behandlingen är inte inriktad mot sjukdomar eller symtom, utan enbart nervsystemet. Målet med behandlingen är att ta bort det som hindrar ditt nervsystem att självläka dig friskare, nämligen en subluxation.

 

Denna självläkningsprocess är långsiktig och tar tid. Efter en korrektion är det viktigt att du regelbundet kommer in för kontroller för att säkerställa din atlaskota håller sitt läge och självläkningen kan fortsätta. Ytterligare korrektion av atlaskotan utförs endast om den gått tillbaka till ett snedställt felaktigt läge. Kontrollen görs huvudsakligen genom att scanna din nacke med termoscanner samt checka hållningen.Under tiden vi checkar din atlasstabilitet undersöks/behandlas resterande delar av ryggraden.

BEHANDLINGSSTEGEN


UNDERSÖKNING


KORRIGERING

UPPFÖLJNING

DITT NERVSYSTEM HÅLLER DIG FRISK

 

Vore det inte klokt att kontrollera att det fungerar optimalt?